”Tasa-arvokeskustelussa unohdetaan usein ongelmat, joita isät kohtaavat. Isien asema esimerkiksi erotilanteissa voi olla heikko ja isyysloman saaminen on usein vaikeaa. Kulttuuriset normit näkyvät myös kotona, sillä on myös äitejä, jotka täysin tiedostamattaan käytännössä estävät isiä ottamasta isyysvapaata”, Siitonen pohtii.
”Tavoittelen yhteiskuntaa, jossa isät ja äidit olisivat kotona lastensa kanssa yhtä paljon”, hän linjaa.
Siitosen mielestä Helsingin on näytettävä, kuinka maailman isäystävällisin kaupunki rakennetaan.
”Isien, jotka ovat isyyden vuoksi kotona yli kolme kuukautta, pitää saada kaupungilta erillinen isäbonus. Meillä on siihen varaa, koska isien laajemmasta olemisesta kotona syntyy suuri määrä dynaamisia taloushyötyjä.”
Siitosen mukaan työ- ja perhe-elämän joustava yhdistäminen käy yhä helpommaksi, ja korona-aika on avannut yhdistämiseen aivan uusia mahdollisuuksia. ”Jos onnistumme siinä, olen varma, että se houkuttaa ihmisiä muuttamaan Helsinkiin”, Siitonen uskoo.
Siitonen tekee töitä ruotsin kielen puolesta www.kielilahettilaat.fi -palvelussa ja näkee kielikysymyksen myös tasa-arvoasiana.
”En halua kuitenkaan ensisijaisesti tehdä töitä varmistaakseni ruotsinkieliset palvelut, vaan haluan vahvistaa ihmisten sisäistä motivaatiota oppimaan ja käyttämään ruotsin kieltä. Haluan rakentaa ympäristöjä, jossa voi puhua ruotsia myös turvallisesti virheitä tehden.”
”Jos ihmiset ovat motivoituneita oppimaan ruotsin kieltä, he ovat myös hyväksyvät ruotsinkielisten palvelujen olemassaolon”, Siitonen uskoo.
Lisätietoja: Jaan Siitonen, puh. 041 5305531