Hei,
olen koonnut alle juttuvinkkejä Espoon seurakunnista. Jos mikä tahansa aiheista ja ilmiöistä kiinnostaa, alta löydät jokaisen kohdalta haastateltavan ja yhteystiedot. Liitteenä on myös muutama kuva.
Espoon seurakunnat tarjoavat kirkkoja ja kappeleita koulujen käyttöön
Espoon seurakunnat ovat tarjonneet tilojaan koulujen käyttöön, kun peruskoulun lähiopetus alkaa 14.5. Näin koulujen on helpompi toteuttaa väljyyttä ja turvavälejä. Rehtoreilta on tullut seurakuntiin muutamia tilakyselyitä. Esimerkiksi Leppävaaran koulu sijoittaa seurakuntakoti Uuttuun kahden luokan (7. ja 8. luokat) opetuksen kevään ajaksi. Lisätiedot: Leppävaaran seurakunnan ylivahtimestari Timo Korhonen, timo.korhonen@evl.fi, 040 547 1853 ja Leppävaaran koulun apulaisrehtori, Salla Nurkkala, 043 825 0803, salla.nurkkala@espoo.fi.
Espoon seurakunnat tukevat arabiankielisten yhteisöä korona-aikana
Koronapandemia koettelee pääkaupunkiseudun arabiankielisten yhteisöä. Espoon seurakuntien arabiankielisen seurakuntatyön ohjaaja Mirna Nadra tukee yhteisöä monin tavoin. Nadra käy iäkkäiden ihmisten puolesta hoitamassa kauppaostoksia sekä antaa puhelimitse ja viestitse henkistä ja hengellistä tukea.
- Tilanne koettelee yhteisöä monin tavoin. Moni on juuri saanut elämän aluilleen Suomessa, mutta nyt koronan myötä he ovat menettäneet töitään ravintoloissa.
Mirna Nadra auttaa arabiankielisiä muun muassa työn ja opiskelupaikan haussa sekä Kelan kanssa asioinnissa. Lisäksi verkossa järjestetään viikoittain arabiankielinen messu ja rukous- ja raamatturyhmä. Tarvittaessa annetaan myös koronaneuvontaa omalla äidinkielellä. Nadran arvioin mukaan pääkaupunkiseudun arabiankielisen työn piirissä on aktiivisesti noin 500 ihmistä. Lisätiedot: Mirna Nadra, Arabiankielisen seurakuntatyön ohjaaja, Espoon seurakuntayhtymä, mirna.nadra@evl.fi, 050 472 9780.
Espoolainen harvinaisuus: kirkkoklovnit viihdyttävät korona-aikana
Espoossa vaikuttavat ehkä Suomen ainoat kirkkoklovnit, Söttis ja Töttis. Nyt korona-aikana klovnien seikkailuja voi seurata kuka vain Youtubessa kanavalla Kirkon Selko.
- Kirkkoklovneriassa on tarkoitus ilon ja naurun kautta tuoda esiin se, että Jumalakin nauraa. Joku saattaa ajatella, että klovnit häpäisevät kirkkoa, mutta tehtävämme on tuoda esille Jumalan suuruus ja ihmeellisyys, kertoo kirkkoklovni, Espoon seurakuntien kehitysvammaistyön diakoni Minna Kovalainen.
Korona-aika on tuonut uutta buustia kirkkoklovnien työhön. - Nyt on mahdollisuus ja aikaa tehdä klovneriaa. Kirkon kanavilla on paljon hartauksia ja jumalanpalveluksia, me tarjoamme mukaan myös hassuttelua.
Minna Kovalainen tekee kirkkoklovneriaa yhdessä yhteisömuusikko Katja Kankaan kanssa. Ennen koronaa he kiersivät esiintymässä muun muassa espoolaisissa ammattikouluissa. Nyt videot suunnattiin tutuille kehitysvammaisille, kunnes huomattiin, että niistä innostuvat muutkin lapset ja aikuiset.
- Kirkkoklovnerian perimmäinen tarkoitus on leikkiä ja pelleillä asioilla, jotka ovat meille kirkon työntekijöille jargonia. Pelleilemme niillä niin, että se ydinasia tulee selkokielellä esiin. Teemoja ovat olleet muun muassa palmusunnuntai, mielenterveyspäivä, vappu ja tunteiden siirto.
Minna Kovalainen ei tunne muita kirkkoklovneja Suomessa.
- Lähinnä klovnimessuja on järjestetty kirkoissa, mutta ne tehdään mimiikan keinoin.
Lisätiedot: Minna Kovalainen, Kehitysvammaistyön diakoni, Espoon seurakuntayhtymä, minna.kovalainen@evl.fi, 040 513 0854
Kirkon Selko Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCl3Ad5jd7bMh2QZEPP2hHGQ