Yksilöityjen asiakaskokemusten tarpeen yhä kasvaessa monet yritykset ponnistelevat tarjotakseen henkilökohtaisia kokemuksia eri kanavissa. Adobe Sensein tekoälyä hyödyntävät uudet ominaisuudet, kuten kasvotunnistus ja ääniteknologiat, helpottavat yrityksiä personoidun sisällön tuottamisessa.
Adoben tuoreen Digital Maturity -kyselytutkimuksen tuloksista käy selvästi ilmi, että yritysten budjeteissa personointiin ja optimointiin käytetään entistä enemmän rahaa samalla, kun yrityksistä tulee yhä kilpailukykyisempiä räätälöityjen kokemuksien tarjoamisessa asiakkaille.
Monet yritykset ovat kuitenkin yhä hämmentyneitä asiakaskokemuksen merkityksestä ja Adoben Pohjoismaiden markkinointipäällikön Imran Afzalin mukaan tilanne vain vaikeutuu, jos yritykset eivät pysty hallitsemaan räätälöityä ja ainutlaatuista sisältöä.
"Personoinnin on oltava asiakaskokemuksen ytimessä. Jos näin ei ole, brändit voivat menettää asiakkaita. Jo yli vuosikymmenen ajan Adobe on tarjonnut tekoälyyn ja koneoppimiseen perustuvia innovaatioita. Uudet Adobe Sensein ominaisuudet auttavat yrityksiä henkilökohtaisen asiakaskokemuksen tuottamisessa alustasta tai kanavasta riippumatta", sanoo Imran Afzal.
Tekoälyä ja koneoppimista hyödyntävä Adobe Sensei yhdistää kaikki nämä toiminnallisuudet.
Adobe Targetin ja Adobe Experience Managerin uusia Adobe Sensei -lisäosia:
Uudet parannukset ääniavustajiin: Siri, Alexa ja Google-assistentti kasvattavat suosiotaan. Adoben uusimman tutkimuksen mukaan 64 prosenttia kuluttajista aikoo lisätä ääniavustajien käyttöä seuraavien viiden vuoden kuluessa, mikä tarkoittaa, että ääniavustajista tulee yhä tärkeämpi kanava yrityksille. Adobe Targetilla yritykset voivat testata Amazon Alexan kaltaisille ääniavustajille tuotettavaa äänipohjaista sisältöä. Esimerkiksi lentoasema voi Alexaa apuna käyttäen päivittää lennon tietoja matkustajalle tai lähettää matkustajalle määränpään sääennusteen mukaisen tarjouksen, jonka voi ostaa lentokentällä.
Smart Layout: Verkkosivun rakenteella on suuri merkitys siihen, jäävätkö asiakkaat pyörimään sivulle ostaakseen jotain tai siirtyvätkö he toiselle sivulle. Smart Layoutin avulla sivut voidaan tekoälyä hyödyntämällä mukauttaa yksittäisten asiakkaiden mieltymyksiin, jotta asiakkaalle tärkein sisältö on esillä sivun yläosassa. Esimerkiksi hotelli voi automaattisesti näyttää golfin harrastajille heille suunnatun sivun ja erilaisen sivun niille asiakkaille, jotka todennäköisesti käyttävät hotellin kylpyläpalveluita.
Lisätty todellisuus shoppailun personointiin: Adobe Research tutkii kehityshankketta, jossa lisätyn todellisuuden (Augmented Reality) avulla tarjotaan asiakkaan kasvonilmeisiin perustuen erilaisia ostosehdotuksia. Esimerkiksi aurinkolasibrändi voisi asiakkaan kokeillessa kulmikkaita aurinkolasikehyksiä ehdottaa pyöreämpiä kehyksiä, jos asiakas rypistää nenäänsä tai kohottaa kulmakarvojaan.
Katso miten algoritmit toimivat: Adobe Targetin uusien Personalization Insights -raporttien avulla markkinoijat näkevät tarkasti, miten algoritmit toimivat suhteessa asiakkaiden käyttäytymiseen. Näin yritykset voivat kehittää personointia ja varmistaa, että jokainen asiakas saa parhaan ostokokemuksen.
Adobe Sensei:
Adobe Sensei auttaa käyttäjää löytämään piilossa olevia mahdollisuuksia, helpottaa työläitä prosesseja ja tarjoaa kaikille asiakkaille merkityksellisiä kokemuksia tekoälyn (AI) ja koneoppimisen avulla. Adobe Sensei auttaa työskentelemään paremmin, fiksummin ja nopeammin.
Lisätietoja
Markus Helaniemi
Hill+Knowlton Strategies
adobefi@hkstrategies.com